Het om de twee maanden samenstellen van het blad was dan wel routine geworden, maar dat nam niet weg dat het nog steeds veel tijd in beslag nam, gecombineerd met werk, studie en uiteraard zelf behoorlijk fanatiek spotten. Het op tijd uit brengen van een nieuwe ACE lukte daardoor steeds minder en minder.
Dit waren de hoogtij dagen van Spotting Group Eindhoven, met niet alleen de ACE als uithangbord maar ook de leuke basisbezoeken en reisjes die de “reiscommissie” met regelmaat uit de hoge hoed wist te toveren. Hierdoor groeide ook het ledenaantal van SGE, immers moest men betalend lid zijn om te kunnen deelnemen. Het ledenaantal bleef desondanks zorgelijk voor de toekomst van de ACE én SGE. De extra inkomsten waren wel goed nieuws, want vooral het plaatsen van foto’s bracht flinke kosten met zich mee. Daarnaast stegen de porto kosten ook de pan uit. Dat de meeste nieuwe leden eigenlijk niet zaten te wachten op het blad maar puur lid waren geworden voor de basisbezoeken en reisjes, mocht wat ons betreft de pret niet drukken.
Een interessante ontwikkeling had zich voltrokken vóór het verschijnen van het eerste nummer van 1994: de collega’s van de Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) hadden de vervelende beslissing moeten nemen om te stoppen met hun blad “Runway 28”, dit vanwege dat er te weinig mensen te veel werk moesten verrichten om een kwalitatief goed blad op tijd de deur uit te krijgen. Heel herkenbaar voor de redactie van ACE, maar SGE zag hier ook direct kansen: niet voor een overname, maar een samenwerking met GRAS. De ACE werd zodoende het lijfblad van zowel SGE als GRAS, wat niet alleen zichtbaar werd op de voorkant maar ook inhoudelijk: zo verschenen de vliegbewegingen van Gilze-Rijen voortaan in een eigen sectie, toepasselijk getiteld “Runway 28”.
De hoop was dat de ACE hiermee een flinke (en noodzakelijke) injectie ging krijgen met nieuwe redacteuren, onderwerpen, en door leden aangeleverde artikelen. Helaas bleek al snel de praktijk toch anders te zijn, zo waren er veel minder GRAS leden die hun abonnement in 1994 verlengden, dan was gehoopt. Ter compensatie stond in het augustus nummer voor het eerst een pagina met reclame, en kregen we sponsoring van Flash, beide een welkome bron van broodnodige inkomsten. Als het (gelukkig bleek achteraf tijdelijk) teloorgaan van de Gilze-Rijen blad “Runway 28” ons iets had moeten vertellen, dan was het wel wat SGE en ACE zelf in de toekomst te wachten stond…
Maar zover was het aan het begin van 1994 nog niet. Met de hoop op meer leden en meer artikelen kwamen er meer pagina’s per editie, en enkele nieuwe rubrieken waaronder de nummertjes van recente “regionale” open dagen. SGE was van oudsher echt een groep spotters met meer focus op “de nummers” dan op “de foto’s”, in tegenstelling tot sommige andere groepen spotters, dus dat vonden wij prima passen in het blad. Dat zelfs noord Frankrijk tot de regio werd gerekend, werd gezien de uitkomst van een gehouden enquête niet door iedereen begrepen.
ACE 1994 / 1
- Samenwerking SGE en GRAS
- Chinook – deel 3
- SGE / 65+ : 1-0
- Fleet Air Arm Museum Yeovilton
- KLu / MLD 2000
- Welschap in Mei 1940
- Aloha SGE – deel 2
ACE 1994 / 2
- Basisbezoeken Spangdahlem en Ramstein
- MiG-15 en MiG-17 in Polen
- Magic 60
- Fat Albert – deel 1
- National Lampoons American Vacation – deel 1
ACE 1994 / 3
- Supermarine Swift
- Welschap in de oorlogsjaren
- Aer Chór na h-Eireann
- Regionale open dagen
- National Lampoons American Vacation – deel 2
ACE 1994 / 4
- Basisbezoeken Bückeburg en Detmold
- Regionale open dagen
- Market Garden
- Fat Albert – deel 2
- Spotten in… Oekraine!
ACE 1994 / 5
- Basisbezoeken 334sqn en Brasschaat
- Uitkomst enquete
- Tracker Tracer Trader – deel 1
- Open dagen Brustem, Spangdahlem en Woensdrecht
- Danmarks Flyvemuseum Billund
- De spotter gezien door de ogen van…
ACE 1994 / 6
- Tracker Trader Tracer – deel 2
- Zuid Duitse musea
- Welschap in de oorlogsjaren – deel 2
- Een nieuwe dimensie (BBS)
- SGE trip zuid Duitsland